Legfontosabbak kiemelve:

– Jegyezd meg a rajtszámodat! (Lista itt linkelve, keresés Ctrl+F-el)
– Hozz magaddal saját poharat és saját kanalat!
– Pontosan kiszámolva hozd a nevezési díjat!
– A pontok nagyobb részén lesz szolgáltatás, a rajtban kaptok egy kis ellátmányt az útra, valamint a célban egyszerű meleg instant tésztalevessel fogunk várni titeket.

Köszönjük a megértéseteket és együttműködéseteket a fentiekkel kapcsolatban!

A rajt helye: Nagykovácsi Római Katolikus Plébánia. A rajt pontos címe: Nagykovácsi, Kossuth Lajos u. 113. 2094

A rajt 16:45-kor nyit, ekkortól lehet átvenni az itinert a nevezési díj fejében. Kérjük, hogy a BHKCS-sok 17:00 és 18:00 között, a hosszabb távosok pedig 18:00 és 19:30 között induljanak a torlódások elkerülése végett.

Az ellenőrzőpontok 17:30-kor nyitnak, ezért a futókat és gyorslábúakat kérjük, hogy ha lehet, ne a rajtidő legelején induljanak.

Amit mindenképp hozzatok:

– Budai-hegység térképet
– Feltöltött fejlámpát, pótelemet
– Saját poharat és kanalat! (központilag nem lesz műanyag pohár és eldobható kanál sem)
– Elegendő ételt (a csúcsokon csak kis apróságokra számíthattok)
– Megfelelő öltözetet (bármi lehet, fagy, köd, hó, eső!)

A nevezés menete:

Rajtszámod bemondásával és a nevezési díj befizetésével 16:45-től átveheted a névre szóló itineredet. Kérjük, hogy ne mindenki a rajtidő legelején vagy legvégén jöjjön, hogy elkerüljük a nagy torlódásokat!

FONTOS! Hogy a nevezés gyorsabban menjen, jegyezd meg a rajtszámodat! A rajtszámok listája itt található, és Ctrl+F-el tudsz keresni benne.

Ha csoportosan neveztetek (a csoportos űrlapon), akkor egymás melletti rajtszámokat kaptatok, ilyenkor ezt az intervalumot vagy a csapatnevet mondjátok be, és egyben odaadjuk az összes itinert.

Aki nem nevezett elő, annak idén sajnos nem tudunk lehetőséget biztosítani az indulásra, maximum a rajtidő végén (19:30) a megmaradt itinereket felhasználva.

A rajtolás menete: 

Amint megérkeztek, a teremben a nevezési díj megfizetésével megkapjátok az itinereteket. Ezután kérjük, hogy a hátsó bejáraton (nyilakkal jelöljük), menjetek a Plébánia hátsó udvarában lévő, enyhén fűtött sátorba, ahol meg tudjátok tenni a megfelelő előkészületeket, megtervezhetitek az útvonalat.

Miután úgy gondoljátok, hogy készen álltok az indulásra, a sátorban lévő rendezőnél kell rajtidőt kérni (beírja a rajtszámot egy táblázatba, neked pedig ráírja a rajtidőt az itineredre). Fontos, hogy ez ne maradjon el, különben nem áll módunkban elfogadni a teljesítést!

Miután megkaptátok a rajtidőt, a Plébánia kertjében lévő kiskapun keresztül távozhattok. Így elkerülhető a nevezőkkel/érkezőkkel való egymás kerülgetése.    

Célbaérkezés:

A célba érkezve készítsétek elő az itinereteket. Egy rendező át fogja venni tőletek, ad célpecsétet és ráírja a célidőtöket. Ezután ellenőrizzük, hogy sikeres volt-e a teljesítés, és megírjuk az oklevelet vagy az emléklapot. Sok beérkező esetén ez pár percbe beletelhet, úgyhogy addig nyugodtan fáradjatok át a sátorba, üljetek le és igyatok egy kis teát, ha elkészült a díjazásotok, szólítani fogunk.

Idén több, mint 700 résztvevő lesz a túrán, így előre is kérjük türelmeteket, mert könnyen torlódások alakulhatnak ki a rajtban és a célban is.

A rajtnak idén a Nagykovácsi Plébánia ad helyet. Kérjük ügyeljetek a tisztaságra, a nagy sarat próbáljátok még a bejárat előtt leverni a cipőtökről, valamint fokozottan figyeljetek rá, hogy csúszásgátlóval ne gyertek be, és botokkal se sértsétek föl a padlót!

Érkezés a helyszínre, parkolás:

Kérjük, hogy amennyiben megtehetitek igyekezzetek elsősorban tömegközlekedéssel érkezni Nagykovácsiba (P+R parkoló van a Hűvösvölgyi végállomáson), a 63-as busz végállomásától (Tisza István tér) 100 m a rajt-cél helyszín. Éjszaka a város felé bátran kérjetek telekocsit, biztosan lesznek szabad helyek!

Az autókkal érkezők a buszforduló környékén, mellékutcákban tudnak szabad helyeket keresni limitált mennyiségben, figyeljetek hogy a helyieket ne zavarjuk és szabályosan parkoljatok. Egymásra is figyeljetek, különösen a már túrázó sporttársaitokra.

Zöld BHTCS:

– Nem szeretnénk eldobható műanyag poharakat használni, úgyhogy mindenki hozzon magával saját poharat!
– Bátorítunk minden indulót, hogy útközben ha szemetet lát, szedje össze, és hozza be a célba!

Hamarosan találkozunk, várunk titeket szeretettel!