TÚLÉLTEM!

Az idei BHTCS január 7. este kezdődött és 8. hajnalban ért véget. Izgalmasabbá tette az időjárás, ugyanis nem kicsi köd nehezítette a tájékozódást, körülbelül 3 méterig láttunk bármit is a legtöbb helyen, onnantól meg csak a nagy fehérség volt előttünk. Szerencsére nem volt túl hideg, ha jól felöltözött az ember, és ugye a megfeszített tempó miatt ki is melegedtünk rendesen. Egy nagyon jófej kis csapathoz csatlakoztam, a Fenyőrigókhoz.

Döbbenetes volt nézni, ahogy a 13-14 éves gyerekek milyen klasszul végigtolták ezt a 40km közeli túrát, ahol 9+1 csúcsot fedeztünk fel.

Sokat segített az állomásokon váró emberek kedvessége és vidámsága. Legtöbbször valami finomsággal kínáltak minket, például forró teával, sósmogyoróval, szaloncukorral vagy annak öltöztetett ízletes gumicukorral. A túrát feldobta a gyönyörű és változatos terep – amikor láttunk belőle valamit – az éjszaka vége felé pedig már a hold is felbukkant.

Keveset pihentünk, többször futottunk, és annál többet használtuk a tájolót, hogy felderítsük az ügyesen elrejtett pontokat. Nagyon izgalmas és kellemesen kimerítő élmény volt, egy kitűzőt és oklevelet kaptunk a túra időn belüli teljesítésére és túlélésére.

Előtte-utána: