Van olyan esemény az ember életében, ami olyan élményt ad, amiért újra és minden évben vissza és vissza kell menni, átélni és teljesíteni. Elkap egy életre a hangulat, az élmény , mint egy vérmérgezés 😊

Egy ilyen esemény nálam minden január első hétvégéjén a BHTCS, idén már negyedszerre vettem részt rajta.

A Budai-Hegység Távoli Csúcsai 2023 egy extrém éjszakai túra a Budai hegységben, ahol nincs előre megírt útvonal, de 10 hegycsúcsot meg kell találni, hogy sikeresen teljesítsd a kihívást. Extrém, mert mindig a rajtban derül ki, hova is kell menni, melyik csúcsot kell felkeresni. Extrém, mert téli, éjszakai végig sötétben, fejlámpával kell haladni és mindig más és más az útvonal, általában 36- 40 km között valahol. Gyakran a csúcsokhoz nem vezet ösvény, hanem bozótharc árán lehet megtalálni és a csúcson egy pecsétet kapunk az itinerbe, ezzel igazolva hogy ott jártunk . Ráadásul mindig akad egy két váratlan szituáció, ami miatt újra kell tervezni, át kell gondolni, hogyan lehet megoldani.

Viszonylag jó kondiban lévő és tájékozódásban jártas futóknak ajánlott a teljesítés és a túra kiírásában is szerepel, hogy ez inkább csapatos futkosás, mint egyéni teljesítés. Tehát az is számít, kivel indul útnak az ember.

Idén nagyszerű társaságban Tomival és Igivel teljesítettem a BHTCS-t . Nagy köd volt, kb 10-m látótávolsággal, ami nehezítette a haladásunkat, de sok mókás helyzetet is szült. Volt benne egy kis extrém sziklamászós rész is, amit a fiúk nagyon jól kimozogtak 🤣Végig beszélgetve, tájékozódva keresgettük a csúcsokat köszöngettünk a szembe jövő futóknak, túrázóknak és hajnal 1 re be is értünk Nagykovácsiba a célba.

38,5 km lett az útvonal 1200m szintemelkedéssel és 6 óra 18 perc kellett a célba érkezéshez nagyon kényelmes tempóban és ‘nemmeghalós’ módban

Szerencsére Igit és Tomit is beszippantotta a BHTCS szelleme, így jövőre ott leszünk január első szombatján a rajtban 😀

#BHTCS, #Plandurance#trailrunning, #futnijó

Eredeti beszámoló a Facebookon