Időjárás: Eleinte gyengén felhős, majd tiszta holdfény.  A Nagy-Szénáson erős, a Meszesen gyengébb szél. A hőmérséklet fagypont felett (tavaszias idő), de találkoztunk fagyzugokkal.

Leírás: A rajtot Nagykovácsiban 18:35-kor hagytuk el. Elsőnek a Nagy-Kopaszt céloztuk meg, amit jó ütemben haladva, mintegy 47 p alatt értük el. Rövidebbnek tűnt elsőre felmenni rá, mint utolsóra lejönni róla.

Kis frissítés után indultunk a Fekete-hegy felé, a Szarvas-árkon keresztül. A direkt irány szintes volt, lassan abszolváltuk ezt a szakaszt. A szép kilátást nyújtó ellenőrzőpontról Remeteszőlősre indultunk. Az átmenet második felében olyan fényt adott a hold, hogy onnantól kezdve alig kellett lámpát használni. A Remete-szurdok elején kezdtük a mászást a Hosszú-Erdő-hegy oldalában, ami most legalább nem volt csúszós. Jó ütemben értük az ellenőrzőponthoz, az édes meglepetés után. (a rendezők felaggattak egy ösvény melletti bokorra egy karácsonyi fénysort meg szaloncukrot).

A szurdokba visszaérve kezdtük a menetet a másik oldalra fel: Remete-hegy. A jelzés mellett, a szurdok oldalában volt a jól elhelyezett ellenőrzőpont. Szép kilátás, hangulatos tábortűz (1. hangulatos EP), nehezen indultunk tovább.
Az OKT útvonalán haladtunk a Kálvária-domb felé. Erről az EP-hez irányba kellett letérni. Más is ezt csinálta, csak visszafelé, így lett az erdő közepén egy szép összefutás. Udvarias emberek, kellemes társaságok. A Kálvária-dombon finom tea,(2. hangulatos EP) kis szusszanás.

Innen NY irányt véve mentünk le a rétre, majd egy erdei úton értük el a KS jelzést. Ezen haladva röviddel éjfél után értük el a Zsíros hegyet.

Hamar elindultunk a Nagy-Szénás felé. Nagykovácsi szélén többször is elnéztük a jelzést, hibáztunk vagy 15 percet. Belefért. A Nagy-Szénáson a szokásos erős szél fogadott, legalább most nem volt jeges, de a széldzseki mindenkinek felugrott. A Kutya-hegy oldaláig viseltük.

A Kutya hegyre jó ütemben értünk, majd indultunk a legutolsó ellenőrzőpontunk felé. A Meszesig már nem volt a gárda nagyon bőbeszédű. Ott is volt némi szelecske, onnan is sietve távoztunk, pont hajnali 3-kor. Relatíve jó tempóban mentünk a cél felé. Bár mindenkinek lett már ekkorra valami nyüszítenivalója, azt nem nagyon propagálta.

Végül 3:54-kor érkezünk be a célba.

A célban kellemes fogadtatás és finom leves, virsli.

Értékelés: Optimális társaságunk volt az 5 fővel, hasonló erőben. A körülmények enyhék voltak. A tiszta időben szép volt a kilátás, a hold erős fénye hangulatos volt, jól láttunk lámpa nélkül is. A mostani sorrendbeli teljesítés jobbnak tűnt, mint a 2 évvel ezelőtti Meszessel kezdés. A rendezés jó volt, stabilan evvel kezdjük a jövőben is a naptári szezont. Érdemes volt részt venni a túrán.